Nyheter

Bygga hemsida själv med Webnode

Det är både kul och enkelt! I denna artikel ska vi beskriva mer noggrant hur du kan skapa en hemsida själv med verktyget Webnode.

 

En närmare titt på hemsidebyggaren Webnode

Webnode är en hemsidebyggare som innehåller flera funktioner för dig som vill bygga en personlig hemsida, en hemsida till ditt företag eller en webbshop. Den främsta funktionen är förstås den användarvänliga redigeraren med drag-och-släpp-funktion. Med hjälp av Webnode kan du ta fram din webbplats på bara några minuter, utan att behöva peta på svårbegriplig kod (om du nu inte vill göra just detta). Här berättar vi allt som är värt att känna till om denna hemsidebyggare!

Vad är Webnode?

Webnode är en hemsidebyggare som skapats av en person vid namn Vit Vrba. Företaget har sitt huvudkontor i Schweiz och lanserade den första betaversionen av sin hemsidebyggare i januari 2008, efter 16 månaders utveckling. Nu när verktygets 10-årsdag närmar sig med stormsteg, är Webnode fortfarande en av de hemsidebyggare som ökar mest i popularitet. Drygt 22 miljoner användare världen över har använt detta verktyg till att skapa sin hemsida.

Vad kostar en hemsida hos Webnode?

Oavsett vilken typ av kategori din hemsida tillhör, erbjuder Webnode fyra olika betalningsplaner att välja mellan utöver gratisversionen: Limited (29 kr i månaden), Mini (49 kronor i månaden), Standard (98 kr/månad) och Pro (164 kr/månad). Alla dessa paket innehåller lösenordsskydd, premiumteman, ett verktyg för att skapa formulär, möjligheten att använda ett eget domännamn, personliga e-postadresser samt backup och återställning av din hemsida. Det som skiljer de olika paketen åt är hur mycket bandbredd, lagring och funktionalitet som erbjuds.

Är Webnode enkelt att använda?

Det är enkelt att använda Webnode. För att påbörja din resa mot en ny webbplats behöver du skapa ett konto. Under registreringsprocessen kommer du bland annat att få välja vilken typ av hemsida du vill skapa (personlig hemsida, företagshemsida eller webbshop). Du kommer även föras till den sida där du väljer tema. Med hjälp av knapparna överst på sidan kan du bläddra mellan det stora utbud av teman som finns tillgängliga. När du har valt ett tema du gillar, slutför du registreringsprocessen genom att välja vilka sidor du vill ha på din hemsida. Dessa skapas då automatiskt åt dig. Du kan till exempel välja att ha Om Oss, Kontakta Oss, Nyheter, Produkter eller Fotogalleri. Därefter öppnas sidredigeraren, där du kan dra och släppa olika element. När du har gjort klart din hemsida, kan du trycka på en knapp i sidredigeraren för att förhandsgranska dina ändringar och få en bild av hur de olika sidorna kommer se ut när du publicerar din hemsida.

Hur gör jag min hemsida mobilvänlig och sökmotoroptimerad?

Det är enkelt att optimera din hemsida hos Webnode för sökmotorer såsom Google. Såväl sidtitlar som URL-fält, metataggar och ALT-taggar på bilder kan du själv ändra med hjälp av verktyget. Bloggfunktionen är väldigt enkel och har inget stöd för kommentarsfält eller RSS. Att blogga är dock ett användbart verktyg för den hemsideägare som vill publicera optimerad innehåll som kommer öka hemsidans ranking i det organiska sökresultatet. Webnode gör det dessutom möjligt för dig att hålla koll på statistik för din webbplats med hjälp av Google Analytics. Oavsett vilken betalningsplan du väljer, eller om du väljer att använda gratisversionen av Webnode, kan du välja mobilanpassade teman som gör din webbplats mobilvänlig.

<< Go back to the previous page